Links slachtoffert kinderen door te buigen voor radicale islam

Door Assita Kanko op 18 november 2023

In 1536 moest theoloog William Tyndale de gevangenis in omdat hij de Bijbel had vertaald van Latijn naar Engels. Hij vluchtte van Engeland naar Antwerpen en na zijn arrestatie werd hij opgesloten in het kasteel van Vilvoorde.

Deze week was er geen verwarming en warm water in mijn huis en ik besloot in een hotel te gaan slapen tijdens de werkzaamheden. De cel van Tyndale was destijds in dit hotelgebouw en zijn gezicht hangt nog hier. Ik staarde naar het schilderij en naar het verhaal over wat er met hem gebeurd is op het moment dat een Belgische partijvoorzitter veroordeeld was door de rechter om in therapie te gaan wegens racistische uitspraken die hij deed onder invloed van alcohol in een café.Ik vroeg me af wat die William Tyndale daar nu van zou vinden. Of mensen die zat zijn en altijd flink lelijke dingen zeggen in de kroeg veroordeeld zullen kunnen worden in de toekomst. Waar blijft dan de vrijheid om dom te zijn?

Doodsbedreigingen

En verder vraag ik me af waarom mensen die doodsbedreiging uiten op Facebook door niemand vervolgd worden. Ook als je aangifte doet, blijft het vaak zonder gevolg.

Racistische uitspraken zijn uiteraard onaanvaardbaar en strafbaar volgens de wet. Maar de doodsbedreigingen en de racistische beledigingen die ik op sociale media en in mijn inbox krijg te zien van allerlei linkse mensen en hun islamitische kiezers die me het zwijgen willen opleggen blijven onbestraft.

Ik zou willen dat we in een wereld leven waar iedereen die anderen aanvalt ook effectief de gevolgen daarvan voelt. Weerwoord of straf. Het is dubbel als alleen één categorie van de bevolking nu gevolgen van eigen gedrag ziet en een andere niet.

Zij die op straat hier terroristen steunen zijn untouchables. Politici die Hamas geen terreurorganisatie willen noemen blijven vrolijk bezig. Mensen die terreurdaden verheerlijken doen dat openlijk. Bedreigers gaan grenzeloos los op sociale media en beloven openlijk je hoofd af te hakken. Allah heeft je vervloekt, schrijven ze aan mijn adres.

Relschoppers die alles in brand steken en de politie aanvallen en hun werk minder aantrekkelijk maken gaan vaak ook vrijuit. Verkrachters die te vaak vrij rondlopen en soms opnieuw fataal toeslaan zijn geen prioriteit voor justitie.

Waar is de onbevooroordeelde rechtvaardigheid?

Het is spijtig dat een deel van de daders z’n gang kan gaan zonder zich zorgen te maken over straf.

’Islamkritiek bekoop je met je leven’

William Tyndale is weggelopen en vluchtte van de christelijke inquisitie in 1536. Moest uiteindelijk de gevangenis in voor het vertalen van de Bijbel. Op 6 oktober van datzelfde jaar werd hij in het openbaar gewurgd en zijn lichaam werd daarna verbrand. Dat was het vonnis. In 1536. Dergelijke dingen vinden vandaag de dag niet meer plaats. In ieder geval niet door christelijke vervolging. Maar probeer een tekening van Mohammed te maken of kritiek op de islam te hebben. Dan bekoop je het met censuur, isolatie of met je leven.

Is het daarom dat zo veel politici zwijgen? En dat justitie liever een politicus op racisme aanpakt dan op religieus seksisme?

Conner Rousseau, de Vlaamse socialistische partijvoorzitter die deze week veroordeeld werd en als straf de opdracht kreeg om in therapie te gaan en de kazerne van Dossin, het Holocaust-museum, te bezoeken, had in een staat van dronkenschap grove racistische uitspraken gedaan over de Roma-gemeenschap in zijn stad en over mensen in de buurt.

Meisjes bedekt naar school

In de week voor de veroordeling van Rousseau zei de extreemlinkse politicus Raoul Hedebouw op nationale televisie dat hij het prima vindt dat meisjes van 8 of 9 jaar quasi-volledig bedekt naar school gaan. Dat moest kunnen vond hij.

De hele linkse politieke klasse stond op zijn kop over de eerste uitspraak over de Roma maar zweeg in alle talen over het wegcijferen van de kleine moslimmeisjes. Altijd met twee maten meten.Meisjes van 8 of 9 jaar. Het verrast mij uiteraard allang niet meer dat links buigt voor de eisen van de radicale islam in onze eigen contreien. Daar komen immers veel stemmen vandaan. Maar meisjes van 8 of 9 jaar gesluierd naar school laten gaan, dat is toch wel weer een nieuw dieptepunt.

Kinderonderdrukking

Toen ik 8 jaar was, wilde ik spelen, rennen, lezen. In korte broek en T-shirt en op blote voeten. Binnenshuis en buitenshuis. En met een open blik naar de wereld. Toen mijn dochter 8 jaar was, was ze al net zo nieuwsgierig en eigenwijs als nu. Ze wilde met mensen praten, van hen leren en zeker niet achter een doek weggestopt worden omdat ze een meisje is en dus minder waard?!

Meisjes van 8 of 9 versluieren, wegstoppen, alleen omdat ze meisjes zijn is kinderonderdrukking en vrouwenverachting. Het remt hun ontwikkeling en leert hun dat ze minderwaardig zouden zijn. Maar daarover zwijgt links natuurlijk. Alleen een deel van het racisme pakken zij aan, als de dader iemand is waar ze niet bang voor zijn.

Zelfs standpunten die rechten van het kind schenden, accepteren ze. Het gelijkheidsbeginsel dat in de Grondwet ligt verankerd, verdedigen ze allemaal alleen in theorie. Grotere hypocrisie bestaat niet.

Dit was de zevenenzestigste column van Assita Kanko voor De Telegraaf.

www.telegraaf.nl 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is