Betalingen aan UNRWA

De censuur zit diep: het is niet voor niets dat bepaalde politici aarzelen met het veroordelen van antisemitisme in Europa of met het stopzetten van de miljardenbetalingen aan UNRWA - het VN-agentschap verantwoordelijk voor humanitaire hulp in Gaza - ondanks het feit dat ze vermoedelijk betrokken zijn bij actieve steun aan de islamitische terreurgroep Hamas.De schade is enorm voor de VN in haar geheel en voor haar andere agentschappen. En de VN-secretaris-generaal is niet scherp genoeg om de geloofwaardigheid van de organisatie te redden.

Huwelijks gevangenschap of verplichte klederdracht

In het politieke debat komt vrouwenhaat door religieus fundamentalisme zoals huwelijks gevangenschap of verplichte klederdracht al helemaal nooit aan bod.

Zelfs dat op de agenda willen krijgen wordt onmiddellijk gelijkgesteld aan moslimhaat. Je mag de gebruiken niet bekritiseren of willen veranderen. De bedreiging van vrijdenkers en van ex-moslims omdat ze een mening hebben over de islam evenmin. Daarover zwijgt men gewoon.

Pogrom van 7 oktober in Israël

Antisemitische daden zijn wereldwijd flink gestegen sinds de pogrom van 7 oktober in Israël. Dat geweld gaat gepaard met het verheerlijken van de gruwelijke daden.

Doen alsof iets tegen de haat ondernemen per se ook moslimhaat is, is een verkapte erkenning van het antisemitisme van een deel van de moslimgemeenschap in Europa.

Intussen bewijst onderzoek in Frankrijk dat 3 op de 4 jonge Franse moslims de islam boven de republiek plaatsen. Daar en in andere Europese landen hebben veel jonge moslims extremistische ideeën.

Vrouwen moeten onderdanig zijn en Joden en andersgelovigen zijn honden.

„Dood de honden, hier is er nog eentje, het leeft nog. Dood ze allemaal.” Dat hoor je in de bewakingsbeelden die de horror van 7 oktober tonen.

Onverdraaglijke beelden waarop mensen vermoord en onthoofd worden alleen omdat ze Jood zijn. De Hamas-moordenaars riepen Allahu akbar en waren blij en trots.Sommige moordenaars belden hun ouders om het vrolijk te vertellen net zoals wanneer je hier zou bellen om te zeggen dat je geslaagd bent voor je tentamens. Hoe kan je hiervoor applaudisseren?

Universiteiten in de VS

Dat hun thuis elders is, dat Joden satan, de duivel zijn, dat vrouwen moeten gehoorzamen en zich bedekken, is wat veel moslimjongeren in Europa leren.

Ze leren niet dat ze voor de Europese waarden moeten kiezen. Ze doen mee aan betogingen waar de daden van Hamas verheerlijkt worden.

Op universiteiten in de VS maar ook in bepaalde Europese landen, zie je dezelfde problemen waarbij compassie voor de Joodse vrouwen die verkracht werden verboden is.

Ik kreeg foto’s van studenten aan een universiteit in Boston die zeggen hoe agressief ze aangepakt werden door andere studenten omdat ze mijn toespraak over respect voor de slachtoffers van verkrachting en verminking op school hadden opgehangen.

Integratiekwestie bespreken

De tekst werd kapotgescheurd en vervangen door pro-Hamas propaganda, de studenten werden beledigd en bedreigd.

Hoe kunnen we dit allemaal veranderen zonder het antisemitisme bij een deel van de moslims te bespreken? Zonder de integratiekwestie te bespreken?

Niet durven zeggen wat de problemen zijn met de radicale islam vandaag is een vorm van medeplichtigheid voor alle misstanden die in de naam van Allah worden gepleegd.

Het ontneemt jonge moslims ook de kans om kritisch te leren denken. Het voedt de steun aan onze eigen vernietiging.

Tentakels van de Moslimbroeders

Het is niet alleen in Gaza dat Europa en Europese steden financieel bijdragen aan de radicale islam. Het gebeurt ook hier op Europees grondgebied door veel geld te geven aan allerlei verenigingen die beweren racisme en islamofobie te bestrijden maar in feite tentakels van de Moslimbroeders zijn.

Hun bedoeling is duidelijk. Europa infiltreren en op alle niveaus de ideologie van de Moslimbroeders installeren.

Zo beginnen Europese landen zich te censureren en stilaan aan te passen aan buitenlandse normen en waarden die haaks staan op de onze.

Onschuldige mensen vermoord, verkracht en ontvoerd

Maar hoe kunnen we niet kritisch zijn als er verslagen zijn dat medewerkers van de UNRWA actief betrokken zijn geweest bij de pogrom van 7 oktober en dus onschuldige mensen opzettelijk vermoord, verkracht en ontvoerd hebben omdat ze Jood zijn?

Hoe kunnen we niet kritisch zijn als we allang weten dat de schoolboeken betaald door UNRWA inhoudelijk gebruikt worden voor propaganda en indoctrinatie?

Waar krijgen de Hamas-terroristen hun geld om die dure tunnels te bouwen? Waarom investeren in die tunnels en wapens in plaats van in de mensen en in vrede?

Medeplichtig aan terrorisme

Is het dan zo gek om te zeggen dat de Europese belastingbetaler antwoorden verdient? Niet alleen willen we onze zuurverdiende centen niet verspillen, we willen zeker ook niet medeplichtig zijn aan terrorisme.

Daarom is het noodzakelijk dat Europa antwoorden geeft. De onschuldige mensen in Gaza die gegijzeld worden door Hamas en de verkrachte vrouwen in Israël verdienen die antwoorden en een ander beleid.

Dit was de vijfenzeventigste column van Assita Kanko voor De Telegraaf.

www.telegraaf.nl