Het maakt me boos en bezorgd dat Europese volksvertegenwoordigers stevig applaus krijgen van organisaties die verwant zijn met de moslimbroeders vanwege hun stemgedrag. Wat zegt dat over onze Europese instellingen en onze politiek? Dat ze ideologisch geïnfiltreerd zijn. Dat ze te tolerant zijn voor de omgekeerde aanpassing. Dat dit niet over diversiteit gaat in de politiek maar om hokjes en concurrerende belangen. Dat er mensen in onze parlementen zitten die geen moer geven om Europa en de Europeanen alleen maar wraak willen nemen wegens de geschiedenis en groepjes vertegenwoordigen. Dat is geen politiek maar radicaal activisme.

Iedereen die zich daartegen uitspreekt, wordt meteen gebrandmerkt als racist, islamofoob of extreemrechts. Daardoor komt de vrijheid van meningsuiting ook meteen in gevaar. De haat wordt langzaam gedistilleerd, de monden gesnoerd en op den duur vallen er slachtoffers in de echte wereld. Je moet je afkomst, kleur en vooroordelen overstijgen om politiek te bedrijven over ideeën en rechtsstaat. Voor bepaalde mensen is dit spijtig genoeg een moeilijke opdracht. Ze blijven altijd over de slavernij zeuren terwijl ze nooit slaaf zijn geweest en willen uit schuldgevoel mensen op de knieën laten zakken puur omdat ze blank zijn terwijl zij nooit slaven hadden.

Echte slavernij

De echte slavernij vandaag gaat door in de woestijn en in de Middellandse Zee waar mensensmokkelaars migranten uitbuiten dankzij het chaotische migratiebeleid. De echte slavernij gaat door in wijken waar veel vrouwen hun huis niet mogen verlaten, hun eigen leven niet mogen leiden. De echte slavernij zit in de hidjab waarbij vrouwen en meisjes gereduceerd worden tot seksuele en huishoudslavinnen onder perspectief. Zelf om de liefde mogen ze niet uit de gemeenschap treden. Ik ken erg veel vrouwen die gedoemd zijn tot eenzaamheid of hun romantische leven verborgen moeten houden uit angst voor de woede van de families. Echte slavernij en onderdrukking zitten daar nu vandaag en we weten ook wie de daders zijn. Maar waarom moet dat taboe blijven en mag dat zelfs politiek nooit eerlijk besproken worden? Blijf maar als Europa campagnes zoals ’vrijheid zit in de hidjab’ steunen of financieren. Blijf als Europa maar geld geven aan organisaties gelinkt aan de moslimbroeders, zeggen ze dan feitelijk. Want stoppen is racistisch, discriminatoir en islamofoob.

In haar felicitaties aan een van de Europarlementariërs, zegt Hande Taner, de voorzitter van Femyso, een Erdogan-fan, lobbyst en vriendin van de moslimbroeders: „Ik eis verantwoording, uitleg en acties van Von der Leyen, Jourová en Dalli om deze regels terug te draaien. Een flagrante schending van onze kostbare waarden van gelijkheid, menselijke waardigheid, vrijheid van godsdienst, vrijheid van meningsuiting.”

Dus ze eist van de voorzitter van de Europese commissie Ursula von der Leyen en van twee Eurocommissarissen dat ze zich aanpassen? Dat ze het voorstel om de verdere financiering van islamitische organisaties die verbonden zijn met antisemitisme en radicalisme onmogelijk te maken terugdraaien? Maar wie moet zich eigenlijk in Europa aanpassen? De nieuwkomer of Europa? Dit is de wereld op zijn kop.

Impact op vrije samenleving

We moeten ons serieus afvragen wat de impact is op de vrije samenleving als er mensen zijn die hier verkozen zijn voor Europa maar de moslimbroeders en organisaties zoals Femyso de hand boven het hoofd houden. En ze zelfs openlijk financieel willen blijven steunen in plaats van onze vrije samenleving en de rechtsstaat te beschermen. Dit is helaas de realiteit. Ik ben gechoqueerd dat dergelijke mandatarissen betaald worden door de Europese lidstaten en menen tegen onrecht te zijn.

Ben je dan verkozen om je politieke ideeën of alleen maar om je kleur of afkomst? Waar gaat de politiek dan nog over? Het is activisme geworden waarover je zelfs geen eerlijk debat meer mag voeren. Europa moet volgens hen maar geld blijven geven aan verenigingen die onze waarden en normen weigeren te respecteren. Europeanen die voor vrijheid zijn moeten zwijgen.

Politiek correcte onzin

Ik heb het helemaal gehad met deze politiek correcte onzin over slavernij en islamisme. Als je een andere mening hebt, ben je meteen „schuldig aan islamofobie of wit suprematisme.” Wanneer gaan deze wokers beseffen dat ze nooit slaven waren en dat de blanken van vandaag géén slaven hebben? Sommige moslimmannen wel. De slavernij zit in de hidjab. Maar dàt willen die politici blijven ontkennen.

Dit was de zeventiende column van Assita Kanko voor De Telegraaf. 

www.telegraaf.nl