Duizenden doden door falend EU-migratiebeleid

Door Assita Kanko op 26 oktober 2022, over deze onderwerpen: Migratie, Asiel, Europees beleid

Volgens een recent rapport van de VN zouden er sinds begin vorig jaar ruim 5.600 migranten en vluchtelingen zijn omgekomen op weg naar Europa. “Een rechtstreeks gevolg van het falende Europese migratiebeleid”, zegt Europees Parlementslid Assita Kanko.

“We tellen nu al meer dan 5.600 doden in amper één jaar. Tragisch en wreed, maar uiteindelijk een rechtstreeks gevolg van het falende Europese migratiebeleid”, zegt Assita Kanko. “Sinds het migratiepact van 2020 is er in feite nog niets gedaan. Ondertussen blijven mensensmokkelaars de controle houden en stapelen de doden zich op.”

Holle woorden

Assita Kanko vroeg de bevoegde commissaris Johansson waarom er nog steeds geen vooruitgang is geboekt rond opvang in de regio. “De UK sloot een akkoord met Rwanda over opvang van migranten. De EU wil daar niet van weten, maar ze kunnen geen alternatief bieden. Op mijn specifieke vraag kreeg ik het antwoord dat de EU ‘de menselijke waardigheid wil eerbiedigen’. Dat zijn holle woorden die zeer cynisch klinken als er ondertussen duizenden migranten sterven”, aldus Kanko.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is