Assita Kanko wil geen geluidskanon aan de Griekse grens: “Menselijke aanpak moet altijd primeren”

Door Assita Kanko op 4 juni 2021, over deze onderwerpen: Migratie, Asiel, Europees beleid
Assita Kanko

“Griekenland moet zo snel mogelijkheid duidelijkheid verschaffen in deze zaak.” Europarlementslid Assita Kanko is geen voorstander van een geluidskanon aan de Griekse grens om migranten af te schrikken. “Een menselijke aanpak moet altijd primeren ook in deze moeilijke omstandigheden. Europa moet haar eigen waarden hoog houden.”

“De aantijgingen over het Grieks geluidskanon maken nogmaals duidelijk dat we dringend het externe grensbeleid van de EU moeten verbeteren, zonder de gebruikelijke obstructies van de linkse en liberale fracties”, zegt Assita Kanko.

Tijd voor een streng en rechtvaardig grensbeleid

De Europese Commissie gaat Griekenland uitleg vragen over meldingen dat de Griekse grensbewaking een geluidskanon gebruikt om migranten te weerhouden om de grens met Turkije te overschrijden. “Tegelijkertijd is het nu ook wel nodig dat alle fracties meewerken om een efficiënt, streng en rechtvaardig grens- en migratiebeleid uit te werken. Te vaak steken sommige fracties stokken in de wielen van de Commissie en EU-agentschappen om elke verbetering van grensbewaking of terugkeerbeleid moeilijker te maken. Dat moet stoppen”, aldus Kanko.

Als de berichten over het geluidskanon kloppen, is dat voor Europarlementslid Assita Kanko ook een teken dat de EU de lidstaten aan de buitengrenzen onvoldoende ondersteunt en begeleidt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is