Kanko, goed voor 85.950 voorkeurstemmen in 2019,is haar afdeling dankbaar voor het vertrouwen. Als kopvrouw van de grootste Vilvoordse oppositiepartij gooit ze zich vol in de strijd om burgemeester te worden.“Met deze ervaren maar ook jonge ploeg staan we sterk en gaan we elke dag groeien. Ik heb de afgelopen jaren veel geluisterd en veel mensen in de stad leren kennen. Het is prachtig hier, maar er zijn ook veel uitdagingen en deze schreeuwen steeds luider om de nodige aandacht. Ik wil me inzetten voor elke Vilvoordenaar.”

Afkomstig uit Burkina Faso kent Kanko als geen ander het belang van een sterk integratiebeleid. “We willen met N-VA veel sterker inzetten op onze Nederlandse taal en onze waarden en normen uitdragen. Integratie versterkt niet alleen onze Vilvoordse gemeenschap, maar creëert vooral ook kansen voor nieuwkomers zelf. Zowel op sociaal vlak als op de arbeidsmarkt.”

Een grondig integratiebeleid sluit dan ook naadloos aan bij de ambitie om van Vilvoorde een welvarende en bruisende stad te maken. “We moeten meer maatregelen nemen, zodat Vilvoorde een aantrekkelijke plaats voor investeringen wordt. De Leuvensestraat moet terug een echte winkelstraat worden en de belastingen moeten omlaag“, zegt Kanko.

Daarnaast legt Assita Kanko forse nadruk op een grondig veiligheidsbeleid: “De socialisten investeren al jaren te weinig in ons politiekorps. Nu de federale vivaldivrienden van het stadsbestuur daarbovenop het kanaalplan hebben afgeschaft is de malaise compleet. Daarom ijveren we met onze N-VA ploeg voor adequate investeringen vanuit stad Vilvoorde in ons politiekorps. Ook de federale overheid moet haar verantwoordelijkheid nemen en een randpremie invoeren, zodat de lonen hier competitief zijn met deze in Brussel waar agenten een tweetaligheidspremie krijgen. Daarnaast moet de stad veel harder inzetten op een succesvol aanwervingsbeleid en meer respect opbrengen voor onze politiediensten.”

Ook de Vilvoordse burger verdient meer respect. In Koningslo werd een petitie tegen het nieuwe circulatieplan voor de wijk door meer dan 1000 inwoners ondertekend. Na de chaos die de invoering van het circulatieplan in het Faubourg veroorzaakte werd de ambitie van het stadsbestuur om in elke wijk een nieuw circulatieplan in te voeren uitgesteld tot na de verkiezingen. “Kiezersbedrog,” aldus Kanko, “deze circulatieplannen moeten niet worden uitgesteld, maar worden afgevoerd. Bovendien moeten de maatregelen die onveilige situaties veroorzaken in het Faubourg worden teruggedraaid.”

N-VA-fractieleider Jan Anciaux wil dat Vilvoorde haar eerste vrouwelijke burgemeester krijgt “Gesteund door onze sterke ploeg is Assita de kandidaat bij uitstek om dat te worden. Ze is het levend bewijs dat iedereen kansen kan grijpen en vooruitgaan” , aldus Anciaux.

N-VA-voorzitter Yoachim Pieders reageert enthousiast: “We staan volledige achter Assita als lijsttrekker. Voor wie een ander beleid wil in onze Zennestad is N-VA het enige alternatief en Assita is een ijzersterke kandidaat burgmeester. Over de andere plekken wordt later beslist.”

“Voor goede integratie en voor de veiligheid van elke Vilvoordenaar engageer ik me. De belastingen moeten omlaag. De mobiliteit en lokale economie snakken ook naar adem,” besluit Kanko.