Vrouwenrechten

Stemmen van mensen die hier als nieuwkomers wonen of zelfs geboren werden maar Europa permanent blijven beschouwen als een soort gastland, een open bar waaruit ze alleen kunnen kiezen wat hen bevalt.

Intussen blijven ze op straat met buitenlandse vlagen zwaaien en schreeuwen ze leuzen zoals From the river to the sea, wat in essentie neerkomt op de uitroeiing van de Joden.

Ook hun standpunt over vrouwenrechten kunnen we hier missen als kiespijn: in de wereld die zij voor ogen hebben mogen vrouwen enkel maar achtergesteld blijven.

Onaanvaardbare hypocrisie

In welke wereld zouden dergelijke anti-Europese mensen de rechten van transgenders respecteren? Het spijt me zeer dat dit een onbespreekbaar onderwerp is geworden. Ik heb hier lang niets over gezegd maar de onaanvaardbare hypocrisie knaagt zo hard dat ik er maar moeilijk over kan blijven zwijgen.

Transgender zijn is voor de meeste mensen hier geen issue. Gelukkig. Maar daar politieke activisme van maken is wel jammer. Want velen willen hun privéleven leiden zonder al de publiciteit.

Ook wie geen transgender is, wil op school graag hip zijn hoor. In de meeste series moet je voortaan bepaalde seksuele voorkeuren hebben om populair te zijn.

Het activisme gaat diep in allerlei creatieve sectoren, en de manipulatie van jongeren wordt steeds groter. Net als de taboes. Praat nog maar eens over biologische vrouwen, dan ben je maatschappelijk dood. Zeg iets over het feit dat mannen niet zwanger kunnen worden of dat vrouwen geen „mensen die menstrueren” zijn, dan ben je een fasciste.

De waarheid is natuurlijk dat de meerderheid van de mensen geen transgender is. En dat je nu als woke transgender feitelijk moet worden beschermd tegen een groot deel van het electoraat dat je in Europa als politicus net probeert te paaien.

Net zoals je een bepaalde vrijheid niet kan genieten in dat deel van het Midden-Oosten dat je blindelings lijkt te aanbidden. Als islamcriticus geniet je al even weinig - of je nu transgender bent of niet - en word je met reële bedreigingen geconfronteerd. Jammer dat dit allemaal zo taboe blijft. Woke staat echt niet aan jouw kant.

Praat over biologische vrouwen en je bent maatschappelijk dood.

Doodstraf op homoseksualiteit

Bij veel allochtone gemeenschappen is het not done om homo of transgender te zijn. Dat is in hun land van herkomst zelfs strafbaar. Vaak staat er zelfs de doodstraf op, zeker in moslimlanden.

In Oeganda zijn er steeds strengere wetten die onschuldige mensen, die gewoon een veilig en normaal bestaan willen leiden, het leven onmogelijk maakt. In Iran word je ophangen. Weet iemand wat er met je gebeurt in Palestina?

Ik vind dat alle mensen het recht hebben om te zijn wie ze willen zijn. Vrouwen ook. Wie echt voor homorechten, vrouwenrechten en de rechten van transgenders staat heeft hier geen probleem mee, volgt woke niet en doet niets om harde of subtiele pro-islamisten te paaien.

Zo iemand zwijgt al evenmin over het brutale antisemitisme en probeert ook niet om bepaalde stemmen te winnen door onze westerse principes met de voeten te treden of zich systematisch in een slachtofferrol te wentelen.

Wokisten en islamisten zijn onderdrukkers

Hij of zij pakt daarentegen wél de overdreven wokisten en de vele islamisten aan. Want zij zijn de échte onderdrukkers. Als we eerlijk zijn, beseffen we dit maar al te goed.

Bovendien doet het transgender zijn er helemaal niet toe wanneer het over politieke overtuigingen of politiek werk gaat. Doe gewoon je job en live your life zou ik zeggen. Dan is de gelijkheid toch perfect geslaagd?

Idem dito overigens voor kleur: die kies je zelf niet. Politiek die de persoonlijke identiteit overstijgt en over iedereen gaat, lijkt me dan ook veel sterker en maatschappelijk relevanter.

Dit was de vierentachtigste column van Assita Kanko voor De Telegraaf.

www.telegraaf.nl