Ayatollah Khamenei

De verandering die ik nu zie, is gevaarlijk voor onze westerse waarden en normen. Misschien beseft men nog niet hoe erg het is maar stel je voor wat dit betekent: zelfs de ayatollah Khamenei heeft een bericht op X gepost om die jongeren te feliciteren met hun acties over het Midden-Oosten. Hij schreeuwde zijn dankbaarheid uit voor hun steun aan Hezbollah, een organisatie die op de EU-lijst van terroristen staat. Een persoon, groep of entiteit die op die terreurlijst staat, staat er niet zomaar op maar omdat hij een serieuze dreiging vormt voor onze (staats)veiligheid. Dit zegt dus duidelijk waar die studenten voor staan omdat ze de woke blinddoek niet willen afzetten.

Ze kennen de waarheid over het Midden-Oosten en weten wel wat er gaande is in Iran. Voor die studenten die hier tegen onze samenleving zijn en door de leider van de islamitische republiek Iran worden gewaardeerd, is de vraag of ginder een paradijs is. Zouden ze daar willen wonen, onder de waarden en normen van de ayatollahs?

Dat zijn mensen die hier wonen of geboren zijn maar niet achter onze Europese waarden en normen staan. Integendeel ze breken die af en vieren het zelfs. Ze haten vrouwen en Joden en willen zich niet aanpassen. Dat vind ik niet acceptabel. Je moet cultureel integreren in Europa of naar Iran vertrekken. De weg staat vrij, geniet maar van de tijd met de ayatollahs.

Doodstraf voor lhbti’ers

De verschrikkelijke plaats waar lhbti-mensen de doodstraf krijgen. Vrijheid van meningsuiting is er onbestaand. Vrouwen worden opgehangen omdat ze een haarlok laten zien. De protestgolf van 2022-2023 onder het motto vrouw, leven, vrijheid werd neergeslagen met onder meer 800 executies in 2023. Iedereen weet dat Iran op allerlei beleidsdomeinen in een malaise verkeert en dat de meerderheid van de bevolking het regime niet steunt.

De infiltratie van ons systeem door de politieke islam is een feit. Nu is het een kwestie van bestendiging. De strategie ziet er altijd onschuldig uit maar dat is het niet. Zelfcensuur is daardoor ook enorm gegroeid. Hoe kunnen we teruggaan naar de essentie en zorgen dat respect voor onze waarden terugkeert in de samenleving?

Gecontroleerde migratie

We moeten dit probleem durven benoemen en van onze universiteiten weer plaatsen maken waar men vrij kan denken. Ver van dogma’s en wokisme.

Europa moet kiezen voor gecontroleerde migratie en een integratiebeleid dat een dam opwerpt tegen sluipend islamitische radicalisering. Een integratiebeleid dat onze Europese waarden centraal stelt. Een beleid dat niet langer ruimte creëert in onze samenleving voor waarden die radicaal anders zijn dan de onze.

De Islamitische Republiek Iran en haar proxy’s vormen een echte bedreiging voor onze vrije wereld. We zien het al 40 jaar in het Midden-Oosten en in Oekraïne waar ze het Russische regime helpen. Vanuit hier hun sympathie uitlokken is niet alleen verraad maar ook een bedreiging. 

Dit was de zevenentachtigste column van Assita Kanko voor De Telegraaf.

www.telegraaf.nl