N-VA-Europarlementsleden geven geen duimbreed toe op LGBTI-rechten

Door Geert Bourgeois, Assita Kanko, Johan Van Overtveldt op 18 december 2019, over deze onderwerpen: Europees beleid, Holebi's en transgenders
regenboogvlag

“Onze partij heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld wat betreft de rechten van de LGBTI-gemeenschap, en dat zullen we blijven doen.” De N-VA-fractie in het Europees Parlement geeft haar volle steun aan een resolutie die de rechten van de LGBTI-gemeenschap in de EU als fundamenteel beschouwt. Tegelijk veroordeelt de resolutie de toenemende publieke discriminatie en haatspraak tegen andersgeaarden. “Laat het duidelijk zijn: op het gebied van gelijke rechten voor de LGBTI-gemeenschap geven we geen duimbreed toe”, zeggen N-VA-parlementsleden Geert Bourgeois, Assita Kanko en Johan Van Overtveldt. 

Homovrije zones

De resolutie is het sluitstuk van een debat over openbare discriminatie en haatzaaierij tegen LGBTI-mensen. Europarlementsleden uitten hun bezorgdheid over zogenaamde ‘LGBTI-vrije zones’ in Polen. Tientallen gemeenten, provincies en provincies in het zuidoostelijke deel van het land verklaarden zichzelf ''vrij van LGBTI-ideologie''. Die resoluties hadden weliswaar geen wettelijke draagkracht en waren louter sympbolisch. Maar ze droegen wel bij aan het stigmatiseren en uitsluiten van LGBTI-mensen. 

Discriminatie en haatspraak

De resolutie herneemt de bezorgdheid over deze LGBTI-vrije zones in Polen, maar ook de toenemende discriminatie en haatspraak in de EU tegenover homo’s, lesbiennes, transgenders en andere mensen met een andere seksuele geaardheid. Een bezorgdheid die ook de N-VA-fractie in het Europees Parlement deelt. “We stemden dan ook duidelijk voor het amendement dat de zogenaamde LGBTI-vrije zones in Polen sterk veroordeeld.”

N-VA pionier

Als het gaat over de rechten van de LGBTI-gemeenschap, is de N-VA altijd een pionier geweest. Al sinds haar ontstaan in 2001 steunt de N-VA consequent de strijd voor juridische gelijkheid en de positieve maatschappelijke aanvaarding van de LGBTI-gemeenschap. Deze steun uit zich zowel op lokaal, Vlaams, federaal als Europees vlak: de N-VA-regenboog omspant de hele wereld.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is