Door Assita Kanko genomineerde Keniaanse studentes halen finale Sakharov-prijs

Door Assita Kanko op 9 oktober 2019, over deze onderwerpen: Europees beleid, Ontwikkelingssamenwerking, Buitenlandse Zaken, Afrika
Assita Kanko

The Restorers, de groep van vijf Keniaanse studentes die een app ontwikkelden om vrouwelijke genitale verminking tegen te gaan, heeft haar finaleplaats voor de Sakharov-prijs 2019 binnen. Ons Europarlementslid Assita Kanko had de studentes dinsdag genomineerd voor de prestigieuze prijs voor vrijheid van denken. Met succes dus. Assita Kanko is zeer blij met de finaleplaats: “De Sakharov-prijs kan de emancipatie van een enorme groep meisjes een stevige boost geven en gelijkaardige initiatieven aanmoedigen.”

Steun en bewondering

De vijf Keniaanse studentes ontwikkelden de app I-Cut. Meisjes die het slachtoffer dreigen te worden van genitale verminking kunnen met de app snel hulp inroepen. Assita Kanko, zelf slachtoffer van de gruwel van genitale verminking, nomineerde The Restorers dinsdag voor de Sakharov-prijs. “Ik ben bijzonder blij dat mijn fractie mijn voordracht steunde én dat ik ook bij de andere fracties voldoende steun vond. Deze moedige meisjes verdienen alle steun en bewondering”, reageert Assita Kanko dankbaar.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is