Assita Kanko wil strenger Europa tegen Wit-Rusland: “Anders zeggen we aan onze bevolking dat we ze niet kunnen beschermen”

Door Assita Kanko op 25 mei 2021, over deze onderwerpen: Europees beleid, Veiligheid
Assita Kanko in De Afspraak 25 mei 2021

“Dit is ongezien. Zelfs in de lucht ben je niet meer vrij.” Europarlementslid Assita Kanko pleitte in De Afspraak voor harde sancties tegen Wit-Rusland. De sluiting van het Europese luchtruim voor Wit-Russische vliegtuigen noemt ze een minimum. “Er moet meer komen. Ik vind dat nu Loekasjenko zelf op de lijst moet komen van mensen wiens tegoeden bevroren worden en die een inreisverbod hebben.”

Eigen bevolking beschermen

Wat we gezien hebben, is onaanvaardbaar, vindt Europarlementslid Kanko. “Als de EU niet strenger is, zeggen we eigenlijk tegen onze eigen bevolking: ‘In de lucht kunnen we jullie niet beschermen’.” Assita Kanko pleitte andermaal voor een kordater Europa. “Poetin amuseert zich met Europa, China amuseert zich met Europa, Turkije amuseert zich met Europa. Twee jaar geleden zei de Europese Commissie dat ze een geopolitieke commissie zou zijn en een internationale stem zou zijn. Maar intussen is dat niet zo.”

Bekijk Assita Kanko in De Afspraak, over Wit-Rusland en over Jurgen Conings.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is